Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с климатроника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
    Ти жилото хубаво ще го закачиш,НО щом се е откачило значи нещо е станало.Обикновенно самото редукторче зад жабката се откачва и от там се криви и щилото се откачва.Провери всичко дали е наред.При мен се беше откачило редукторчето и от напъването на моторчето се беше отчупило лостчето което движи клапата.Заради тази дреболия смених целия корпус на клапата.

Относно перката.Сега е студено и почти не пуска перката на радиатора при каране на климатик,но след дълго каране градско трябва да я пусне.Щом не я пуска и си сигурен,че кабелите са наред проблема ти е в пресостата.Най-добре си го смени.Има и вариант да я направиш с пускането на компресора да се пуска и вентилатора,но не е удачен вариант.Перката ще ти върти и без да има нужда.В друга тема бях обяснил как става.Компресора се управлява през +,а перката през -.С реле обръщаш + от компресора на - и го вклучваш към релето на перката.

при мен иу лятото не включваше перката като го пусна,а какъв е тоя пресостат какво представлява и къде се намира яе изобщо не съм чувал за такова нещо
    и ако ми е преебан датчика за температурата от това можв ли да не включва перката и при работа на клим. и от това и да не хлади?и къде е тази тема вчера ако искаш вярвай прочетох всичките 280 теми във форума

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F0%EE%ED%E8%EA

Ето линк.Там е описано всичко.
      Ако не ти работи датчика на водния радиатор няма да ти пусне перката,ако прегрее двигателя.Той няма общо с климатика.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
        http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F0%EE%ED%E8%EA

Ето линк.Там е описано всичко.
        Ако не ти работи датчика на водния радиатор няма да ти пусне перката,ако прегрее двигателя.Той няма общо с климатика.
        такааа днес оправих термостата беше заял в отворено положение и клапата беше на ебем страна,но с една отверка я върнах кадето трябва и сега работи перфектно,смених датчика на радиатора (за 5лв)
        и той работи безотказно,но остава големия проблем че като пусна климата не почва да върти перката та някой може ли да направи снимка на тоя пресостат че така и немога да разбера какво е а и този който ше ми го продаде и той не знае кое е пресостат и се разбрахме да му го снимам с тела и да го покажа да го свали.

Comment

Сега когато е сравнително студено времето и пуснеш климатика духа ли студено?Когато колата е в движение струята която обдухва радиатора е достатъчна за охлаждане и перката не се включва.
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

ами некакво никакво духа нито топло нито студено.Искам да ви попитам има някакво квадратно нещо в него влизат 2 кабелчета а има клеми за 4-ри,към климатика се намира до тая сивата букса дето ми я обясняваше Боби за перката на парното, та при него като вадя буксата и я слагам ми вкл'чва май компресора или поне щтрака някакво реле ,това да не е пресостата,и да не би да не са сложени жичките правилно?
            (малко идиотско го обясних дано сте ме разбрали какво исках да кажа

Comment

Позиция 5 е пресостата.Цилиндричен е и е навит на филтърдехидраора.Прилича на датчик/то си е датчик де/.С 4 кабела е като 2 по два са разделени в две букси.Едната е червена другата бяла. На една от буксите не помня коя точно кабелите са кафяв и черен.Кафявия е за перката и отива в същата букса на релето за перката, в която и кабела от датчика който си сменил днес.На другата букса мисля,че бяха черен и черен с една зелена.
              Attached Files
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
              X